Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 6

Welkom op de groepspagina van groep 6 van Cbs ‘t Twiespan 

In onze gezellige, hardwerkende groep zitten 23 leerlingen, 10 meiden en 13 jongens.
Op maandag, dinsdag en woensdag werkt juf Judith Bloemink in deze groep.
Op donderdag en vrijdag werkt juf Inge Rienties in de groep.
Juf Boukelien Kersten ondersteunt in de groep op maandag, dinsdag en donderdag.

Elke dag starten we samen in de kring, met behulp van verhalen uit onze godsdienst methode Trefwoord. Maar ook met onze ochtendkring; leerlingen kunnen hierin zelf aangeven of ze iets willen vertellen, iets willen vragen, een zelf geschreven tekst willen voorlezen of iets willen laten zien. Hierdoor komen vaak fijne en mooie gesprekken op gang.

Onze leerlingen zijn al heel zelfstandig, ze kunnen heel goed hun werk inplannen op maandag. Elke leerling heeft een eigen iPad, hiermee wordt er geoefend voor een heleboel vakgebieden, bijvoorbeeld tafels voor rekenen. Maar we lezen ook Engelse boeken digitaal en doen bepaalde toetsen digitaal. Onze leerlingen kunnnen hier al heel goed mee omgaan.

Op dinsdag en vrijdag gymnastieken we een uurtje in de sporthal vlakbij onze school, zowel spel als toestel-les komen aan de orde. Fijn om tijdens ons continu rooster flink te bewegen tijdens deze uurtjes.

Aan het einde van de dag hebben we de middagkring. Hierin evalueren we de dag a.d.h.v. vragen, complimenten naar elkaar of tips die we hebben voor een volgende dag. Ook hier komen vaak fijne momenten uit voort, maar ook wel eens tips voor als het even niet zo makkelijk ging.

Zo leren we van en met elkaar in groep zes!